Lagersalg reducerer spild af tekstiler

Vi er ikke grønne, men reducerer spild

Enhver virksomhed, som handler med fysiske produkter, vil opbygge et restparti eller et overskudsparti af varer. Selvom vi hos Beirholm fokuserer på at reducere mængden af restpartier, så vil vi aldrig få helt bugt med det.

I 2021 besluttede vi os for, at indføre en no-textile-waste (intet tekstilspild) politik, for ikke bare at mindske spildet af tekstiler men for at komme problemet helt til livs.

For at nå vores målsætning, så har vi defineret en række initiativer - se det som en form for sortering - som vi benytter os af. Initiativerne spænder fra donationer til recycling og så selvfølgelig til vores mest succesfulde initiativ: Beirholm Lagersalg (både online lagersalg og fysisk lagersalg).

At komme spild af tekstiler til livs er ikke bæredygtigt eller grønt. Men det er mere ansvarligt end alternativet. Og vores initiativer virker - især takket være vores dejlige lagersalgskunder, som giver vores hoteltekstiler det liv de fortjener - selvfølgelig til uhørt lave priser.

 

Indikator 2021 2022 2023
Tekstilspild i kg 1.934 kg 0 kg kommer snart
Tekstilspild i % af omsætning 0,05% 0% kommer snart

Hoteltekstiler til uhørt lave priser

Vi giver liv til vores restpartier

Der er en række grunde til, at vores tekstiler kan ende som et restparti og dermed som et produkt på vores online- og fysiske lagersalg:

  1. Tekstilet kan være en udviklingsvare. Det kan være, at det er version 1, 2 og 3 af en udvikling, hvor vi endte med at ramme lige nøjagtig den vare, som vi ønskede i en version 4. Version 1-3 er vi så nødt til at gøre noget ved og det er ofte, at det bliver en vare på beirholmlagersalg.dk
  2. En vaskeri kunde eller dets slutkunde (hotel, restaurant m.v.) kan være skiftet til en anden vare eller af anden årsag ikke tage den sidste restmængde, hvilket gør, at varen ender som et restparti på Beirholm Lagersalg
  3. Der kan forekomme fx en farveforskel på varen (fx en anden nuance af hvid), som er uden for vores tolerance, og derfor må vi sende varen på lagersalg

...og så videre.

Vores tilgang er, at vi hos Beirholm har en no textile waste politik. Det betyder, at vi ønsker at afhænde vores restpartier på vores online lagersalg, fysisk lagersalg, sælge restpartierne til 3. part eller donere dem. Nogle gange er vi nødt til at køre et restparti til recycling.

I dag bidrager Beirholm Lagersalg - og alle vores skønne kunder, som shopper hoteltekstiler til uhørt lave priser - til at vi har tæt på 0 kg textile waste hvert år på tværs af hele vores forretning. Tak for, at give vores hoteltekstiler det liv, som de fortjener!