Læs vores kvalitetsguide

Så finder du den kvalitet, der passer bedst til dig

Hvilken kvalitet er den rigtige for mig? Her hjælper vi dig med at finde den helt rigtige kvalitet indenfor sengetøj, håndklæder, duge og servietter.

For at finde den rigtige kvalitet skal du være bevidst om dine grundlæggende præferencer såsom komfort og udseende. Men du skal også være bevidst om de faktorer, f.eks. vævning, vægt og materialesammensætning, der tilsammen giver den komfort og det udseende, som du søger.

Har du flere spørgsmål til f.eks. vask og størrelse, så læs vores vaskeguide og størrelsesguide.Vil du vide mere om hoteltekstiler, så klik her.

Her hjælper vi dig med at finde det perfekte sengetøj til dig.

Det er ikke altid det dyreste, som er det perfekte sengetøj til dig. Alt efter dine præferencer vil faktorer som design, vævning og vægt have en stor indflydelse på dit valg af sengetøj.

Vægt:

Vægten er meget vigtig, når det gælder dit valg af sengesæt. Søger du sengetøj, som smyger sig om dig og holder ekstra godt på varmen? Eller søger du sengetøj, som føles let og åndbart i de varme sommermåneder?

  • Et tungt sengesæt vejer over 145 g/m2
  • Et mellem sengesæt vejer over 135-145 g/m2
  • Et let sengesæt vejer 135 g/m2 eller derunder

Vævning: luksuriøst shine eller naturlig mat?

Vævningen spiller også en stor rolle for sengetøjets fremtoning over look. Ønsker du sengetøj med en naturlig struktur og en mat overflade, så bør du vælge et lærredsvævet sengesæt.

Fordele ved lærredsvævningen:

  • meget slidstærkt
  • mat og naturligt udseende

Søger du et sengesæt, som har et glansfuldt udtryk, skal du vælge satinsengetøj.

Fordele ved satinvævningen:

  • glat overflade og føles særlig blød mod huden
  • karakteristisk shine, som reflekteres flot i sollys

Satinvævningens udtryk kan variere alt afhængigt af fx garnernes tykkelse eller sengetøjets mønster/design.

Alle kvaliteter er forskellige

Kvaliteten afhænger også af garnernes tykkelse, garnernes tæthed og sengesættets materialesammensætning. Som udgangspunkt kan man dog læne sig op ad ovenstående guide, for en generel og overskuelig rådgivning.

Her hjælper vi dig med at finde det rigtige håndklæde samt svare på så mange af de spørgsmål, som du måtte have, inden du fordyber dig i vores hotelhåndklæder.   

Når du vælger håndklæde, er det vigtigt at forstå brugsformålet. Dernæst skal du sætte dig ind i håndklædets kvalitetsparametre. Kvalitetsparametrene, som du skal være dig bevidst om, er typisk vægten og materialesammensætning

Vægt: tung og vamset luksus, eller let, hurtigtørrende og praktisk?

Når du vælger håndklæde, er det for det meste ud fra vægten. Ønsker man en blød og vamset følelse, skal man købe et mellem eller tungt håndklæde. Er man på jagt efter et praktisk og hurtigtørrende håndklæde, skal man købe et let håndklæde.  

  • Et tungt håndklæde vejer 500 g/m2 eller derover
  • Et mellem håndklæde vejer mellem 420-500 g/m2
  • Et let håndklæde vejer under 420 g/m2

Materialesammensætning:

Det er vigtigt, at kende materialesammensætningen, når du vælger håndklæde. Hotelhåndklæder består hovedsageligt af bomuld eller en bomuld/polyesterblanding. 

Bomuld egenskaber:

  • Blød og vamset overflade
  • Høj sugeevne (vandabsorberende)

Polyester egenskaber:

  • Stærk og holdbar
  • Tørrer hurtigt (vandafgivende)
  • Holder godt på sin farve, hvis der er tale om et farvet håndklæde

Konklusion:

Hvis du er på udkig efter et tungt og vamset hotelhåndklæde, så anbefaler vi, at du leder efter et håndklæde med en vægt på over 480 g/m2. Der må gerne være en polyester-andel i, da det giver håndklædet længere levetid, mindsker krymp, og forkorter tørretiden. Derudover hjælper polyesteren med at holde håndklædets form, talje og farve.  

Hvis du ønsker at praktiske og hurtigtørrende håndklæder til fx sport, så anbefaler vi, at du leder efter et håndklæde med en vægt under 480 g/m2. Derudover vil en højere andel polyester gøre, at håndklædet tørrer væsentligt hurtigere. En højere andel polyester svarer til over 10%. Polyesteren sørger også for høj farveægthed, så man sikrer, at håndklædets farve holder. Sådanne håndklæder finder man typisk i hotellernes spa- og wellness områder. Disse letvægtshåndklæder egner sig også perfekt til sport og outdoor aktiviteter.   

Alle kvaliteter er forskellige

Kvaliteten af håndklæder afhænger også af garnlængder og vævningen. Men som udgangspunkt kan man læne sig op ad ovenstående guide for en generel rådgivning.  

Har du svært ved at finde den helt rette dug til din bordopdækning? De vigtigste faktorer i dit valg af dækketøj er materialesammensætning samt vævning.

Materialesammensætning:

Vores duge og stofservietter er oftest udviklet med en blanding af polyester og bomuld. Dette gør vi for at udnytte fordelene af begge materialer.

Fordele ved bomuld:

  • blød overflade
  • høj sugeevne

Fordele ved polyester:

  • slidstærkt og giver derfor en længere levetid
  • krøller mindre
  • tørrer hurtigere

Vævning: naturlig mat eller eksklusiv og glansfuld?

Når du vælger duge og stofservietter, er det i bund og grund vigtigt, at du er tilfreds med designet og farverne.

Satinvævede duge og stofservietter med shine

Er du på udkig efter duge og stofservietter med et eksklusivt shine, så skal du vælge vores satinvævede dækketøj.

Naturligt matte duge og stofservietter med struktur

Ønsker du at gå væk fra det overdådige og over i det mere naturlige dækketøj, skal du gå på udkig efter andre typer vævninger end satin.

Stofservietter, som er nemme at folde

Vores servietter er udviklet til restauranter, som har meget høje krav til både komfort og udseende. En vigtig kvalitet for en stofserviet, er at servietten formår at holde sin form, når den foldes, uden at servietten dog bliver stiv og ubehagelig i brug. Vores stofservietter, i en blanding af polyester og bomuld, har netop den formstabilitet, der gør dem lette lette at folde, samtidig med at de forbliver komfortable i brug.