Opnå fri fragt ved køb over 599 kr.

Kvalitetsguide

Er du i tvivl om hvilken kvalitet du skal vælge til duge, håndklæder, sengetøj og lagner?

Velkommen til vores kvalitetsguide

Her hjælper vi dig med at finde den helt rigtige kvalitet indenfor sengetøj, håndklæder, duge og servietter.

For at finde den rigtige kvalitet skal man være bevidst om sine grundlæggende præferencer, såsom komfort og udseende. Men man skal også være bevidst om de faktorer, f.eks. vævning, vægt og materialesammensætning, der tilsammen giver den komfort og det udseende, som man søger.

Har du flere spørgsmål til f.eks. vask og størrelse, så klik her for at se vores vaskeguide og størrelsesguide.

Sengetøj

Her hjælper vi dig med at finde det perfekte sengetøj og svare på så mange af de spørgsmål, som du måtte have inden køb.

Det er ikke altid det dyreste, som vil være det perfekte sengetøj til dig. Alt efter dine præferencer, kan faktorer som design, vævning og vægt have en stor indflydelse.

Vægt - et spørgsmål om tung luksus eller let frihed

Vægten er meget vigtig, når det gælder dit valg af sengesæt. Søger du sengetøj, som smyger sig om dig og holder ekstra godt på varmen? Eller søger du sengetøj, som føles let og åndbart i de varme sommermåneder?

 • Et tungt sæt sengesæt vejer 140 -155 g/m2. Her kan vi varmt anbefale vores varianter Frida og Luna
 • Et let sæt sengesæt vejer 120-130 g/m2. Her vil vi anbefale vores varianter Molly og Mille

Vævning - Luksuriøst shine eller naturlig mat

Vævningen er også en stor faktor. Ønsker du sengetøj med en naturlig struktur og en mat overflade, så bør du vælge et lærredsvævet sengesæt.

 • Lærredsvævet sengetøj er meget slidstærkt
 • Har et mat og naturligt udseende
 • Vi anbefaler vores variant Mille

Søger du et sengesæt, som har et glansfuldt udtryk, skal du vælge satinsengetøj.

 • Satinvævet sengetøj har en glat overflade og føles derfor særlig blød mod huden
 • Har et karakteristisk shine, som reflekteres flot i sollys
 • Vi anbefaler vores varianter Frida eller Merle

Satinvævningens udtryk kan variere indenfor de enkelte designs.
Grundet mønstringen i sengesættets overflade, kan enkelte satinvævede varianter føles mindre glatte. Det glansfulde udtryk fra satinvævningen vil dog være intakt. Her anbefaler vi vores varianter Merle og Luna.

Alle kvaliteter er forskellige

Kvaliteten afhænger også af garnernes finhed, garnernes tæthed og materialesammensætning. Men som udgangspunkt kan man læne sig op ad overstående guide, for en generel og overskuelig rådgivning.

Frotte  

Her hjælper vi dig med at finde det rigtige håndklæde samt svare på så mange af de spørgsmål, som du måtte have inden du fordyber dig i vores hotelsortiment til Bad.   

Når du vælger håndklæde, er det vigtigt at forstå brugsformålet. Dernæst skal du sætte dig ind i håndklædets kvalitetsparametre for at finde det rigtige til dit formål. Kvalitetsparametrene, som du skal være dig bevidst om er typisk: vægten og materialesammensætning. 

Vægt - Tung vamset luksus, eller let, holdbart og praktisk

Når du vælger håndklæde, er det for det meste ud fra vægten. Ønsker man en blød og vamset følelse skal man købe et mellem-til-tungt håndklæde. Er man på jagt efter et hurtigtørrende praktisk håndklæde skal man købe et let håndklæde.  

Et mellem-til-tungt håndklæde vejer over 480 g/m2. Her kan vi anbefale vores varianter Christian og Loui 

Et let håndklæde vejer under 420 g/m2. Her kan vi anbefale vores varianter Hugo og Anker 

Materialesammensætning 

Det er vigtigt for dit valg af håndklæde at kende materialesammensætningen. Hotelhåndklæder består hovedsageligt af bomuld eller en bomuld/polyesterblanding.  

Bomuld egenskaber:

 • Blød vamset overflade
 • Høj sugeevne (vandabsorberende)

Polyester egenskaber:

 • Stærk og holdbar
 • Tørrer hurtigt (vandafgivende)

Hvis du er på udkig efter et godt, tungt og vamset hotelhåndklæde, så anbefaler vi, at du leder efter et håndklæde med en vægt på over 480 g/m2. Der må gerne være en polyester-andel i, da det giver håndklædet længere levetid, mindsker krymp, og forkorter tørretiden. Derudover hjælper polyesteren med at holde håndklædets form og talje intakt.  

Hvis du ønsker at supplere med praktiske og hurtigtørrende håndklæder til fx sport, så anbefaler vi at du leder efter et håndklæde med en vægt under 420 g/m2. Derudover vil en højere andel polyester gøre, at håndklædet tørrer væsentligt hurtigere. En højere andel polyester svarer til +20%. Polyesteren sørger også for høj farveægthed, så man sikrer, at håndklædets farve holder over hele dets levetid. Sådanne håndklæder finder man typisk i hotellernes spa- og wellness områder, men også på badeværelserne til brug for gæsterne når de tørrer hænder. Disse letvægtshåndklæder egner sig også perfekt til sport og outdoor aktiviteter.   

Alle kvaliteter er forskellige

Kvaliteten af frotte afhænger også af garnlængder og vævningen. Men som udgangspunkt kan man læne sig op ad overstående guide, for en generel og overskuelig rådgivning.  

Bord

Har du svært ved at finde den helt rette dug til din bordopdækning? De vigtigste faktorer i dit valg af dækketøj er materialesammensætning og overflade.

Bomuld/ polyesterblanding

Vores duge og stofservietter er oftest udviklet af en blanding af polyester og bomuld. Dette gør vi for at udnytte fordelene af begge materialer.

Bomuld egenskaber:

 • Blød overflade 
 • Høj sugeevne

Polyester egenskaber:

 • Slidstærk
 • Mindre krøl
 • Længere levetid 

Rustik eller glansfuld?

 Når du vælger duge og stofservietter, er det, for det meste, på baggrund af udseende og overflade. Ønsker du struktur og naturligt udseende? Eller er du på udkig efter et glansfuldt og elegant udtryk?

Satinvævede duge og stofservietter

Er du på udkig efter duge og stofservietter med et unikt shine, skal du vælge vores satinvævede dækketøj. Her kan vi f.eks. anbefale vores Sofia-duge og Naya-stofservietter.

Skandinavisk inspirerede duge og stofservietter

Alt vores dækketøj er designet ud fra et skandinavisk synspunkt,“less is more”, hvor vores produkterne er elegante og neutrale, så de kan indgå i ethvert miljø. Ønsker du således et naturligt og rustikt dækketøj til din middag eller dit arrangement, har vi et hav af duge og stofservietter i naturlige, matte farver og med struktur i overfladen. Her kan vi f.eks. anbefale vores dækketøjsserier Vilma og Nora.

Stofservietter, som er nemme at folde

Vores servietter er udviklet til restauranterne, som har meget høje krav til både komfort og udseende. En vigtig kvalitet for en stofserviet, er at servietten formår at holde sin form, når den foldes, uden at servietten dog bliver stiv og ubehagelig i brug. Vores stofservietter, i en blanding af polyester og bomuld, har netop den stivhed, der gør at de med lethed kan foldes til et smukt resultat, samtidig med at de forbliver komfortable i brug.

Relaterede artikler