Tekstilviden

Hotelsengetøj, som du kender det fra din ferie, indeholder typisk en blanding af polyester og bomuld. Det overrasker mange. Derfor bliver vi også ofte spurgt, hvorfor vi anvender en blanding af bomuld og polyester i vores hotelsengetøj?

Det er der en række gode grunde til, som vi lister herunder:

  1. Polyester er med til at styrke metervaren. Det gør, at sengetøjet holder længere. For hoteller er det vigtigt, at sengetøjet har en lang levetid.
  2. Polyester gør, at sengetøjet tørrer hurtigere. Det er vigtigt, når man som vaskeri eller hotel har meget sengetøj, som skal vaskes og tørres. Jo hurtigere, at sengetøjet tørrer, desto mere effektivt kan man tage sig af dagens check-ins og check-outs!
  3. Polyester gør, at sengetøjet krøller mindre. Det er selvfølgelig vigtigt, fordi en nyredt hotelseng skal se frisk, indbydende og ikke mindst ren og ubrugt ud. Uden krøl!
  4. Bomuld er med til at give sengetøjet den gode og komfortable bomuldsfølelse, som bidrager til en god nats søvn.

Når vi blander polyester og bomuld, så er det for at skabe hotelsengetøj, som indeholder fordelene fra begge fibre. 

Det mest optimale hotelsengetøj, hvis du spørger os, er sengetøj med vores BeirTex® teknologi. Læs om teknologien her.

Hotelsengetøj er oftest lavet af en blanding af bomuld og polyester. Vi får ofte spørgsmålet om, hvorvidt man kan ånde i sengetøjet, når der er polyester i. Svaret er, at selvfølgelig kan du det! Ligesom på et hotel.

Der er faktisk også en nem analogi, som man kan trække på, og det er, om man kan ånde bedre i en sports t-shirt end en bomulds t-shirt. Det kan man! Og sports t-shirts er lavet af polyester for netop at give åndbarhed og transportere sved under træning.

Det er selvfølgelig rigtigt, at hvis man overgør det med polyester ved fx udelukkende at bruge polyester og væve så tæt, at sengetøjet bliver en nærmest en plastikpose, så kan man selvfølgelig ikke ånde i det. Men det er nu ikke den tilgang vi eller andre har, når vi fremstiller sengetøj til hoteller.

Vores tilgang har altid været, at kombinere bomuld og polyester, for at trække på de gode fordele ved hver fiber. Det er også den oplevelse, som du vil få på et hotel.

Husk at tørre dit sengetøj på strygetørt, hvis du tumbler det, og lad det hænge for at tørre det sidste restfugt. Så får du et sengesæt, som har mindre krøl og er lækkert og indbydende at lægge sig i.

Vi har valgt at bruge bændler i enden af vores sengesæt af 2 årsager:

  1. Lynlås, som alternativ til bændler, kan skade både vaskemaskine og tørretumbler samt de øvrige tekstiler, som du vasker og tørrer sammen med. Bændler, derimod, skader hverken maskine eller øvrige tekstiler.
  2. Vores produktionsproces lever op til strenge certificeringer og standarder. Bændler er lavet af samme stof, som vi laver sengetøjet af. På den måde undgår vi at skulle certificere yderligere fremmedlegemer såsom lynlåse.